Financieel Dichter

Sparringpartner van DodC & Dichter van geldzaken

Niets zo veranderlijk als de mens.
Dat komt goed uit, in een wereld vol verandering!

Toch valt er voor ons nog veel te winnen. Onze verhouding tot geld speelt hierin een belangrijke rol. Deze verhouding staat daarom centraal in de pecuniaire poëzie van Financieel Dichter.

Uitgelicht Gedicht

In de praktijk van Financieel Dichter draait het om de verhouding tussen mens en geld. De ervaring leert hem dat gezien worden en betekenis vinden, waardevaster zijn dan geld.

Inflatie

Herken jij je in de vraag
waar het allemaal om draait?
Waar jij voor uit je bed komt,
ook als niemand daar om vraagt.

Wat maakt het voor jou zinvol
en wat tel je daarin mee?
Zie jij daarin de ander,
of haal je nooit de twee?

Ik g’loof in investeren,
in de juiste dingen doen
Voor mensen die je lief hebt,
want het draait niet om de poen.

Je hoeft niks aan te nemen,
maar weet dat geld verschiet.
Het is vatbaar voor ontwaarding,
maar het juiste is dat niet.

financieeldichter © 2024

Boek Financieel Dichter
voor je organisatie

Een sessie vol inspiratie en verdieping op ondernemen voor je medewerkers of een interactieve lezing met verrassende inzichten voor je klanten.

Naast zijn liefde voor pecuniaire poëzie, is Financieel Dichter een warm pleitbezorger van het volgen van ons gevoel als het op geldzaken aankomt. Hierbij is zelfkennis gewenst, want verdwalen in emoties is wat anders dan het volgen van je gevoel.

Gedichten

Inflatie

In de praktijk van Financieel Dichter draait het om de verhouding tussen mens en geld. De ervaring leert hem dat gezien worden en betekenis vinden, waardevaster zijn dan geld.

Kleurendoof

De gouden eeuw bracht de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden grote rijkdom. Het kwam met onmenselijke daden. Rukken we ons verleden nu van sokkels of zien we ze als praatstukken? Als opening tot wezenlijke dialogen?

Lente

De winter maakt plaats voor de lente als blauwe enveloppen deurmatten kleuren. Wat ontluikt er bij jou? Vlinders of buikpijn?

Voor Pecunia

Een Valentijnsgedicht

Financieel Dichter verklaart zijn liefde aan Pecunia in een Valentijnsgedicht.

Vast goed

Fascinerend om te zien hoe de wereld geleid wordt door een vastgoed-handelaar. Op geheel eigen wijze scheidt hij goed van kwaad en legt hij de fundamenten voor een nieuwe wereldorde. Eén waar een 'makelaar' regeert...

Uitgewist

Bruidegom

Voor huwelijken gesloten na 1 januari 2018 geldt de regel: 'Wat van jou is, blijft van jou en wordt niet van je partner'. Maar dan moet je natuurlijk wel goed bijhouden wat van wie was. Niet onbelangrijk als je beseft dat in de helft van de relaties de gum onverbiddelijk toeslaat.
Meer gedichten