Financieel Dichter

Sparringpartner van DodC & Dichter van geldzaken

Niets zo veranderlijk als de mens.
Dat komt goed uit, in een wereld vol verandering!

Toch valt er voor ons nog veel te winnen. Onze verhouding tot geld speelt hierin een belangrijke rol. Deze verhouding staat daarom centraal in de pecuniaire poëzie van Financieel Dichter.

Uitgelicht Gedicht

De winter maakt plaats voor de lente als blauwe enveloppen deurmatten kleuren. Wat ontluikt er bij jou? Vlinders of buikpijn?

Lente

Als de dagen lengen
de blik weer verwijdt.
Het grijs langzaam blauw wordt
is het aangiftetijd!

financieeldichter © 2015

Boek Financieel Dichter
voor je organisatie

Een sessie vol inspiratie en verdieping op ondernemen voor je medewerkers of een interactieve lezing met verrassende inzichten voor je klanten.

Naast zijn liefde voor pecuniaire poëzie, is Financieel Dichter een warm pleitbezorger van het volgen van ons gevoel als het op geldzaken aankomt. Hierbij is zelfkennis gewenst, want verdwalen in emoties is wat anders dan het volgen van je gevoel.

Gedichten

Kleurendoof

De gouden eeuw bracht de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden grote rijkdom. Het kwam met onmenselijke daden. Rukken we ons verleden nu van sokkels of zien we ze als praatstukken? Als opening tot wezenlijke dialogen?

Lente

De winter maakt plaats voor de lente als blauwe enveloppen deurmatten kleuren. Wat ontluikt er bij jou? Vlinders of buikpijn?

Voor Pecunia

Een Valentijnsgedicht

Financieel Dichter verklaart zijn liefde aan Pecunia in een Valentijnsgedicht.

Vast goed

Fascinerend om te zien hoe de wereld geleid wordt door een vastgoed-handelaar. Op geheel eigen wijze scheidt hij goed van kwaad en legt hij de fundamenten voor een nieuwe wereldorde. Eén waar een 'makelaar' regeert...

Uitgewist

Bruidegom

Voor huwelijken gesloten na 1 januari 2018 geldt de regel: 'Wat van jou is, blijft van jou en wordt niet van je partner'. Maar dan moet je natuurlijk wel goed bijhouden wat van wie was. Niet onbelangrijk als je beseft dat in de helft van de relaties de gum onverbiddelijk toeslaat.

Licence to kill

Zo tegen het einde van het jaar vinden er de nodige liquidaties plaats. Alles voor een goed rendement. Lees hier over de licence to kill van de fiscalist!
Meer gedichten