FinancieelDichter

Uit de praktijk

Uitgewist

Bruidegom

Voor huwelijken gesloten na 1 januari 2018 geldt de regel: 'Wat van jou is, blijft van jou en wordt niet van je partner'. Maar dan moet je natuurlijk wel goed bijhouden wat van wie was. Niet onbelangrijk als je beseft dat in de helft van de relaties de gum onverbiddelijk toeslaat.

Licence to kill

Zo tegen het einde van het jaar vinden er de nodige liquidaties plaats. Alles voor een goed rendement. Lees hier over de licence to kill van de fiscalist!

Baas boven baas

Niets boven een Patroon!

Financieel Dichter moet zijn meerdere erkennen in zijn 'patroon' en trekt zijn les: Financieel Dichter, blijf bij je leest!

(De)regulering!

of de wet DBA

Per 1 mei 2016 is de VAR vervangen door de Wet DBA. Hiermee is deregulering eindelijk eens in een wet vastgelegd. Kunt u het nog volgen?

Misselijk

van de bezuinigingen

Nieuwe vormen van aanpak zoals flipping the classroom (onderwijs) en gekanteld werken (WMO) lijken goed gevonden. Zijn het ook niet gewoon bezuinigingen?

De Queeste van de Fiscalist

Ze komen het niet brengen!

FD ging op zoek naar de drijfveren van de fiscalist. Waarom kiest hij/zij een beroep dat als saai en stoffig te boek staat? Hij stuitte op een zoektocht.

Robotic accounting

De droombaan van Twiki

Financieel Dichter sprak Twiki. Twiki is boekhoudrobot en maakt als zodanig Robotic accounting mogelijk. Maar Twiki had een andere carrière voor ogen...

Niet op een rijtje

Een boekhouder met een rugzakje

Je zult maar boekhouder zijn en moeite hebben met cijfers. Waar moet je het dan van hebben? Financieel Dichter dicht er het zijne van!

Ongeschikt

Luisteren is ook een vak

Wat maakt een financieel adviseur tot een goed adviseur? Financieel Dichter dicht er het zijne van!

Pensioenkorting

De verklaring waarom ouderen vaak gehaast door het leven gaan. Lees het gedicht 'pensioenkorting' van Financieel Dichter!