FinancieelDichter

Uit het hart

Kleurendoof

De gouden eeuw bracht de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden grote rijkdom. Het kwam met onmenselijke daden. Rukken we ons verleden nu van sokkels of zien we ze als praatstukken? Als opening tot wezenlijke dialogen?

Lente

De winter maakt plaats voor de lente als blauwe enveloppen deurmatten kleuren. Wat ontluikt er bij jou? Vlinders of buikpijn?

Voor Pecunia

Een Valentijnsgedicht

Financieel Dichter verklaart zijn liefde aan Pecunia in een Valentijnsgedicht.

Herfst

Digitaliseren voor een beter humeur!

Wat doet de herfst met jou? Financieel Dichter verlangt naar digitalisering. Beter voor zijn humeur!

Kaaskoppen

en hun drang naar veroveren

Daar waar geld centraal wordt gesteld, raakt de mens bekneld. In de VOC-tijd hebben kaaskoppen veel leed berokkend. Zit deze mentaliteit ook nog in ons?

Watervarken

Gezondere keuze!

Ik las het 'in memoriam' en werd getroffen door de aandacht die Varkentje na zijn dood ten deel valt . Post mortem wordt ons 'watervarken' vertroeteld!

Herfstcompetitie

De strijd om status

Geld als middel om status te verwerven. Met meer geld, koop je meer status. En als je nog geen geld hebt? Dan biedt een herfstcompetitie uitkomst!

To the point

Een ode aan de gebroeders Biró

Op 10 juni 1943 hebben de broers Biró het patent verkregen op iets wat machtiger bleek dan het zwaard. Een ode aan de uitvinders van de balpen!

Rabo dank!

Voor hen die vallen

Op 9 december 2015 kondigt de Rabobank aan dat er 9000 medewerkers ontslagen zullen worden. Financieel Dichter dicht er het zijne van!

Land en zee

Als je voelt wat ik bedoel

Financieel Dichter dicht over de verhouding tussen proza en poëzie. De uitkomst luidt: veel staat tot weinig. Maar 'veel' zegt niets over het gevoel!